[center:1jn63aq4]NOT: BU BİR KURAL DEĞİLDİR, SADECE GELİŞMENİZ İÇİN BİR ÖNERİDİR. Yazıdaki kural kelimelerini dikkate almanıza gerek yoktur.

Bu sitenin asıl amacı olan Sanal Modifiye'yi neredeyse hepimiz yapıyoruz. Full fırça (brush), kopyala/yapıştır ve bunlar gibi yöntemlerle yapılan sayısız çalışmalar var. Ancak Sanal Modifiye'nin de hayattaki herşey gibi belirli kuralları var. Bunlardan bazıları başkasının chopundan parça almamak, herhangi birinin 3d olarak yapmış olduğu arka planı izinsiz kullanmamak vb....

Bu kurallardan (öneri sayılabilir ) bir tanesi de, modifiye etmek istediğiniz aracın aynı açısındaki, aynı model arabadan parça almamaktır. Nasıl mı... İşte aşağıda bir örnek var. Bu çalışmayı ben önceden yapmıştım. Tabi ki o zamanlar ben de işin kolayına kaçıyordum.
Resimlere geçelim:

Bu modifiye etmek istediğim araçtı:

Bu da kullandığım donordu:

Bu da sonuç:

Görmüş olduğunuz gibi aynı model arabanın aynı açıdaki modifiyeli resminden direk parça aktardım. Zor muydu? Tabi ki de hayır...

Peki en sonunda elime ne geçti?
Cevap:
Rezil oldum... Cevap aynen budur!.. Özellikle Profesyonel Sanal Modifiyecilerden "Aynı arabanın, aynı açısından donor aktarmışsın direk..." gibi yorumları okumak beni çok üzmüştü...

Yani önemli olan hatasız çalışma yapmak değildir. Çalışmanın nasıl yapıldığıdır.. Dünyanın en gerçekçi, en iyi çalışmasını tamamen aynı açıdaki tek donora bağlı kalarak yapsanız bile yorumlar benim aldığım yönde olacaktır ve bu çalışma sizi de etmediği gibi kimseyi tatmin etmeyecektir.
İçinizdeki sesler "Hayır ben güzel yaptım, onlara ne..." yönünde olabilirler, ancak o sesler sadece sizi kandırmak amaçlıdır.. Aynı şeyler bana olduğu için söylüyorum bunları...

Sadece aynı model araba olmak zorunda da değil, aynı açıdaki herhangi bir araçtan donor almak size bu olayları yaşatabilir.. Yani ben orada Mazda RX-7 donoru değil de, aynı açıdaki Honda S2000 donoruna bağlı kalsaydım, yine aynı şey olacaktı...

Yani anlatılmak istenen şudur ki, aynı açıda olsun olmasın, tek donora bağlı kalarak yapılan çalışmalar, hiçbir zaman bilinçli insanlar tarafından sevilmez. Çalışmanızı sadece sizin donor kullandığınızı bilmeyen ya da Sanal Modifiye hakkında pek bilgiye sahip olmayan kişiler sevecektir...

Bundan sonraki yapacağınız çalışmalarda başarılar.

Duyarlılığınız için teşekkürler.
[/center:1jn63aq4]